Ullevi höll andan när Sverige säkrade lagsilvret

Sverige tog EM-silver i laghoppning! En fantastiskt bra bedrift av hela laget med respektive team

Det blev en nervkittlande avslutning på dagen där Sverige hade guldläge innan klassen startade. När Peder Fredricson som sista startande kom in på banan, höll hela Ullevi andan. Men när han och hans fantastiska häst H&M All In gick i mål med noll fel, bröt ett öronbedövande jubel ut. Det blev ett lagsilver till Sverige i hoppning. I laget red Peder Fredricson, Malin Baryard-Johnsson, Henrik von Eckermann och Douglas Lindelöw.

Irland tog välförtjänt hem gulden och Schweiz hamnade på en tredje plats.

Samtliga resultat från dagen finns här.

 

Idag var det även dags för fyrspannens första tävlingsdag på Heden med dressyr på programmet. Det var många fina ekipage med fantastiska uppvisningar. I lagdressyren kom Sverige på en god fjärde plats och vinnare blev Nederländerna. Även i den individuella tävlingen blev det Nederländsk seger genom Theo Timmerman.
Dagen inleddes dock med internationell hoppning på Ullevi.  Vinnaren av klassen blev Simone Blum, med hästen DSP Alice, från Tyskland.
I dagens individuella dressyr, Grand Prix Special, gjorde Sverige en bra insats, med Therese Nilshagen på en strålande fjärde plats och Patrik Kittel på en fin sjunde plats. Vi gratulerar Isabell Werth och Weihegold OLD​ till vinsten. Mycket välförtjänt.